dijous, 26 de maig del 2011

Dia Internacional dels Museus 2011



El passat 18 de maig se celebrà, com cada any, el Dia Internacional dels museus promogut per l'ICOM (International Council of Museums) i la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat. El Museu d'Art de Cerdanyola ens vam adherir a aquesta iniciativa amb tot un seguit d'activitats.

Les activitats van començar el dissabte 14 de maig amb una visita guiada per als posseïdors del carnet TR3SC, per l'exposició temporal "Nova avantguarda. Fotografia catalana dels anys 50 i 60".

Al llarg d'aquest dies, una peça va ser la protagonista del museu dins del projecte "la joia del museu". Enguany el quadre Femme avec raisin del pintor cerdanyolenc Josep de Togores va ser la peça triada i els visitants van tenir a la seva disposició un tríptic amb la història d'un dels quadres més importants del fons del MAC. L'obra és també una de les més representatives de l'autor, amb una història fascinant i una iconografia molt simbòlica. la imatge que adjuntem és de l'artista Kippelboy.

El 18 de maig va ser el dia central d'aquesta celebració amb portes obertes i l'activitat El MAC, una escola d'Art. Al llarg de tota la tarda els alumnes de l'Escola d'Arts Plàstiques de l'Ateneu van realitzar visites temàtiques al museu i a la reserva sobre les diferents disciplines que estudien: pintura, escultura, ceràmica i arts aplicades. Cada classe va triar una obra que treballarà posteriorment a l'Ateneu. Està previst que el fruït d'aquest treball i les diferents interpretacions es puguin mostrar en una exposició. Un total de 112 alumnes van participar en aquestes visites específiques.

Paral·lelament tothom podia participar a un concurs fotogràfic organitzat pel Departament de Cultura de la Generalitat al voltant de la temàtica de les activitats del Dia Internacional els Museus.

1 comentari:

  1. Hola, us deixo un enllaç a una ruta relacionada amb el dia Internacional dels museus, a veure si ho trobeu interessant.

    http://www.femturisme.cat/ca/ruta/dia-internacional-museus/

    Una abraçada!!

    ResponElimina