dijous, 10 de maig del 2012

Mostra "4 il·lustradores"



Entre els dies 8 de març i 29 d'abril, a la sala laboratori del MAC va acollir la mostra de producció pròpia 4 il·lustradores, activitat emmarcada en la commemoració del dia de la dona treballadora.

Amb aquesta petita mostra, organitzada a partir del fons del Museu d'Art de Cerdanyola juntament amb préstecs de la Diputació de Barcelona, el Col·legi Montserrat i col·leccions privades cerdanyolenques, es pretén reivindicar la figura de quatre artistes catalanes presents al fons del museu: Anna Maria Smith i Laura Albéniz, Lola Anglada i Mercè Llimona.

De fet, no és casualitat que sigui en el camp de la il·lustració on es desenvolupa bona part de la trajectòria d'aquestes artistes, al considerar-se històricament un art menor, sobretot pel que fa a la il·lustració infantil. Per altra banda, cal destacar que bona part d'aquestes dones pertanyien a famílies d'artistes, fet que va afavorir  que aquest món no se'ls hi fos vedat.


Aquesta breu selecció permet posar en valor l'obra de quatre artistes catalanes de la primera meitat del segle XX, situades entre la darrera generació modernista i el postnoucentisme, algunes d'elles absolutament desconegudes avui en dia, i dedicades en bona part a la il·lustració.



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada