dimarts, 4 de novembre del 2014

2a edició del NIT LAB MAC. TANCATS AL MUSEU




La nit del 30 d'octubre, lligada a la festivitat de Tots Sants, va tenir lloc la segona edició del Nit Lab MAC - Tancats al Museu, una activitat pensada per fomentar la creació literària i adreçada a joves escriptors i il.lustradors. 


Igual que l'any anteior, es plantejava una vetllada de misteri que es barreja amb la literatura i la il.lustració. Un grup de quinze estudiants d’entre 15 i 19 anys va visitar el MAC a dos quarts de nou del vespre i els tècnics del museu, en una ficció lleugerament teatralitzada, els vam apropar a la figura d’Ismael Smith. L’objectiu era introduir els joves en el misteri de l’obra de Smith i aprofitar aquest aprenentatge per construir històries de ficció. 


Seguidament, igual que l'any anterior, el grup va visitar de nit la Torre Vermella, on els companys de Fantosfreak els van fer una rebuda sorpresa. 

De nou al MAC i després dels "estímuls" dels misteris d'Smith i els ensurts a la Torre Vermella, els quinze joves es van dividir en tres grups. Cadascun d’ells, format per cinc membres, havia d’escriure un relat i il·lustrar-lo amb un dibuix. L’escriptor Joan Antoni Martín Piñol els va redactar un primer paràgraf a partir del qual continuar la història.

Els relats s’escrivien en línia durant la nit i es penjaven a la web de literatura Quatre Ratlles –que podeu consultar aquí

En cadascun dels grups, quatre estudiants provinents de centres d’ensenyament secundari de Cerdanyola havien de redactar el relat, mentre que el cinquè component del grup sera un alumne del batxillerat artístic que s’encarregava de fer el dibuix.


Les tres històries amb les seves il·lustracions passaran a mans d’un jurat format per l’equip de la web Quatre Ratlles i per membres del Museu d’Art de Cerdanyola i del Servei de Cultura municipal que decidirà quina és la guanyadora. Els membres de l’equip que es proclami vencedor rebran un descompte per als cursos de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i una bossa amb material de productes culturals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada