divendres, 11 de març del 2016

Entre la lletra i la imatge...



Entre la lletra i la imatge, un itinerari pel fons hemerogràfic Marca de la UAB és el nom de la nova exposició temporal que vam inaugurar el 4 de març i que es podrà visitar fins el 15 de maig.

La mostra treu a la llum part del fons hemerogràfic Marca que conserva el Servei de Biblioteques de la UAB; una col·lecció de revistes i publicacions periòdiques d’art i cultura fetes a Catalunya entre finals del segle XIX i la Guerra Civil. L’exposició ofereix una aproximació a la relació entre el text i la part gràfica, i posa de manifest com al llarg d’aquests anys la imatge va agafant protagonisme fins el punt de deixar de ser un accessori del contingut i es converteix, de mà de la lletra, en l’entramat en el qual es vertebra el missatge i sentit d’aquestes publicacions.


L’exposició ha estat comissariada pels alumnes del Màster d’Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic del Departament d’Art i Musicologia de la UAB: Maria de los Ángeles Casas Vicente, Ana Iglesias Benedicto, Jesús Prieto, Gabriel Rodríguez Gómez i Jorge Septién Rodero. La coordinació ha anat a càrrec del professor Jaume Vidal i Oliveras.

Alhora, unes il.lustracions d'Ismael Smith del fons del MAC, es posen en diàleg amb el fons Marca, ja que Smith és també un dels protagonistes d'algunes publicacions que s'exposen, en un racó dedicat a la vida cultural de Cerdanyola.

El 20 de març i el 17 d’abril es farà una visita guiada a la mostra a les 12h.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada