dijous, 29 de desembre del 2016

El Palau dels Artesans. El Palau Güell




El passat 15 de desembre vam inaugurar l'exposició temporal El Palau dels Artesans. El Palau Güell, que es podrà veure fins el 2 d'abril del 2017 a la planta baixa.

El Museu d’Art de Cerdanyola, un dels edificis modernistes més carismàtics del municipi, acollim aquesta exposició dedicada una de les obres més emblemàtiques projectades per Antoni Gaudí: el Palau Güell de Barcelona. Aquesta exposició, a través de les fotografies de Ramon Manent i els textos de la comissària Raquel Lacuesta, ens explica l’arquitectura, l’espai, les arts aplicades i els oficis artístics de l’edifici, que avui és Patrimoni Mundial de la UNESCO.

El Palau dels Artesans vol posar en valor el treball dels nombrosos artesans, artistes, industrials i operaris que van participar en l'execució dels elements decoratius del Palau Güell en totes les seves arts aplicades: fusta, forja, vitrall, pedra, ceràmica, guadamassil, teixit o pintura. Petites grans joies de l'edifici que ens arriben projectades gràcies a Ramon Manent, especialista en fotografia de l'art amb més de 40 anys de professió.


El recorregut expositiu que acompanya les imatges ha estat elaborat per la comissària Raquel Lacuesta, historiadora de l'art i estudiosa de l'obra i la personalitat de Gaudí. L'exposició permetrà al visitant descobrir les formes, peces i estructures singulars que resten amagades a cada estança i racó d'aquest palau urbà construït per Gaudí a finals del segle XIX.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada