divendres, 3 de novembre del 2017

"Del vell al nou, del nou al vell". Nova exposició


El 20 d'octubre vam inaugurar una nova exposició d'art contemporani que el MAC hem produït conjuntament amb Arts Santa Mònica i que es podrà veure fins el 31 de gener de 2018.

Del vell al nou/ Del nou al vell ens mostra el treball d'una dotzena d'artistes que, a partir de la seva creativitat, plantegen una mirada diferent al patrimoni que ens arriba del passat i que va configurant la nostra memòria i la nostra identitat.

A partir dels fragments que ens arriben anem construint un relat que ens ajuda a crear una identitat  i ens dóna pistes d’allò que volem ser a partir d’un ahir que hem construït des de l’avui. L’artista  forma part d’aquest entrellat que va creant  la nostra memòria, però al mateix temps, des de la seva mirada, pot ajudar-nos a posar en qüestió motius i raons que han fet una determinada memòria que ens configura.

L’exposició “Del vell al nou/ Del nou al vell” mostra diverses mirades d’artistes i teòrics que ens ajuden a qüestionar aquesta memòria utilitzada per tal d’anar construint una nova realitat.  

Cinc textos escrits per diferents autors (filòsof, historiadors i crítics d'art) ens ajuden a plantejar-nos qüestions  que ens facin obrir la mirada del futur que anem confeccionant.

Textos: Xavier Antich. Joan M. Minguet, Mercè Alsina, Bernat Puigdollers, Txema Romero.

Cada text encapçala un àmbit que obre amb una reflexió la creació dels artistes:
Daniela Ortiz/Xose Quiroga, Jesus Galdon, Tom Carr, Jordi Tolosa , Patricia Gomez/Maria Jose Gonzalez, Jordi Canudes/Isabel Banal, Mariona Moncunill /Sergi Botella. Sitesize. 

Un element que caracteritza aquesta mostra és que,  a cadascun dels llocs on es presenta, s’incorpora l’obra d’un artista local  que aporta una mirada reflexiva sobre algun element patrimonial de la ciutat que acull la mostra. En el cas de Cerdanyola l’equip Sitesize proposa la possibilitat d’interrogar el patrimoni des del territori i el paisatge com una mirada que pot obrir aproximacions diferents amb la seva obra “Valldaura” i per situar l’obra i el museu que acull la mostra, el seu director Txema Romero ha preparat el text Crear un futur. Una escletxa entre el passat i el present.

Aquesta mostra serà presentada posteriorment a Arts Santa Mònica, gener a abril 2018, i comptarà amb la participació de Carlos Pazos que està preparant una instal.lació que farà una revisió de la seva exposició “Un elefant en els llimbs“ celebrada l’any 1993. Durant el darrer trimestre del 2018, la mostra es presentarà a l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

L’exposició ha estat comissariada per Fina Duran , el disseny i la direcció del muntatge ha estat realitzada per Jordi Tolosa i el disseny gràfic per Gerard Llimós/El local.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada