dimarts, 7 de juny del 2016

Homenatge a Enric Granados



Des del 14 de maig, el 
MAC acull la mostra ‘L’empremta d’Enric Granados. Entre el drama i el mite‘, coincidint amb el centenari de la mort del músic. Es tracta d’una exposició que forma part del programa ‘Coincidències insòlites‘, que reuneix peces de diversos museus de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona amb un nexe en comú. Entre ells també materials del MAC.

La figura del compositor lleidatà té una presència destacada a les col·leccions dels museus de la Xarxa de Museus de la Diputació de Barcelona. A partir d’aquests fons es planteja un breu recorregut que aborda la seva figura i l’impacte de la seva mort en plena guerra mundial, la font d’inspiració i la connexió amb Goya i, finalment, el seu cercle d’amistats amb intel·lectuals, artistes i personatges de l’època.

En el marc dels actes que Cerdanyola del Vallès va dedicar a Enric Granados, el mateix dissabte 14, a les 19h, va tenir lloc el concert “Enric Granados. Homenatge a un somiador”, interpretat per l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles sota la direcció de Pedro Pardo.


L'exposició es podrà visitar a Cerdanyola fins al 8 de juliol. Posteriorment, s’instal·larà a la Fundació Palau de Caldes d’Estrac (del 8 de juliol a l’1 de setembre), el Museu d’Arenys de Mar (del 2 de setembre a l’11 d’octubre), el Museu d’Art de Sabadell (de l’11 d’octubre al 25 de novembre) i el Museu Abelló de Mollet del Vallès (del 25 de novembre al 26 de febrer del 2017).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada