dimecres, 28 de juny del 2017

Ismael Smith forever





 Tot coincidint amb la gran exposició que el MNAC dedica a Ismael Smith, el Museu d'Art de Cerdanyola hem presentat una visió complementària concentrada en els aspectes més “marginals” que van contribuir a l’estigmatització i oblit que durant dècades ha patit la figura del polifacètic i personal artista.

Per una banda, a la sala permanent dedicada a Smith, s’exhibeix una petita mostra sobre la temàtica del nu a l’obra de l’artista, que farà emergir el vessant més ocult, la seva identitat sexual i l’origen jueu. Nude and naked proposa una revisió a partir d’una de les temàtiques més habituals a l’obra de l’artista, el nu, tot abordant diversos temes que es relacionen amb estereotips de la sexualitat i la personalitat d’Smith. L’equip El Palomar dona el contrapunt des de la perspectiva del moviment Queer.

Per altra banda, a l’espai Arc del museu se succeiran tot un seguit d’instal·lacions de joves artistes emergents que establiran un diàleg amb les disciplines del polifacètic creador (escultura, il·lustració, joieria), tot destacant la visió més trencadora i moderna d’Smith. I per acabar, a través del programa de salut mental que es porta a terme en col·laboració amb Sant Joan de Déu, s’abordarà a través d’uns tallers l’altre estigma d’Smith, la malaltia mental, ja que l’artista va ser reclòs contra la seva voluntat en un sanatori psiquiàtric on passaria els darrers anys de la seva atzarosa vida.

El 15 de juny passat vam inaugurar Nude and naked, que es podrà veure fins el 30 de setembre, i l’aportació de Gaietà Mestieri, el primer dels joves que participa en la sèrie Tot revisitant Smith. El treball de Mestieri es podrà veure fins el mes d’agost, i després seguiran Ivonne Navarro (setembre-octubre) i Olga Muxart (novembre-desembre).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada