dimecres, 16 de maig del 2018

El mòdul sensorial 'Les Dames de Cerdanyola amb els 5 sentits'


El projecte ha estat fruït de la col·laboració dels artistes David Brú i Alfons Forrellad en l'apartat sonor, de l'escola Ramon Fuster al tàctil i del perfumista Ernesto Ventós de la Colección OlorVISUAL. La descripció compta amb la veu de l'actriu Emma Vilarasau i la música del compositor Pedro Pardo. El mòdul es presentava el dissabte 12 de maig a les 12 hores en un acte obert a tothom.
El MAC disposa des de fa temps de mòduls sensorials per a facilitar a la ciutadania afectada per discapacitat visual l'accés a les seves col·leccions. Els mòduls sensorials s'emmarquen en el programa La mirada tàctil, impulsat per la Diputació de Barcelona i entitats com l'ONCE i l'ACIC.
El MAC presenta des del 2011 un mòdul pensat a partir de l'art del vitrall emplomat com element d'interpretació tàctil, ja que els vitralls modernistes de l'antiga Torre Evarist López són l'estrella indiscutible del museu. El mòdul, a partir d'eines i de diferents fases de producció d'un vitrall, permet entendre una tècnica que es remunta a l'Edat Mitjana però que va assolir una gran difusió i excel·lència en temps del modernisme.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada