dilluns, 24 de setembre del 2012

Inaugurada "Discursos paral·lels. De Martí Alsina a Togores"El passat 19 de setembre vam inaugurar una nova exposició a la sala temporal  que recull  una selecció de la millor pintura catalana de la Col·lecció Banc Sabadell. Són obres que normalment romanen a la reserva de la fundació o a les diferents seus de l’entitat i que per primer cop es podran veure al museu.

L’exposició “Discursos paral·lels” vol enriquir el discurs del Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) mitjançant la relació que es pot establir entre algunes obres de la col·lecció Banc Sabadell i el fons, els períodes i les matèries que contempla el museu, començant pel mateix Martí Alsina i acabant amb Togores i els seus amics Valentín de Zubiaurre i Manuel Humbert, junt amb autors propers com Marian Andreu, Olga Sacharoff, Miquel Villà o Francesc Labarta. La tria també contempla alguns pintors modernistes, com Lluís Graner o Mateu Balasch, i paisatgistes que s’han inspirat en el Vallès com Joaquim Vancells, Joan Vila Cinca, Joan Vila Puig, Joan Comeleran o Joan Calsina, a més d’autors que també estan representats al museu com és el cas de Marian Pidelaserra.

L’exposició ha estat comissariada per Josep Casamartina, i recull un total de 23 obres que es podran veure a la sala d’exposicions temporals del MAC entre el 19 de setembre  i el 18 de novembre.

Amb “Discursos paral·lels” s’inicia, d’altra banda, un cicle de préstecs d’obres del Banc Sabadell que s’inseriran de forma periòdica en l’exposició permanent del MAC. Així, cada sis mesos, s’anirà incorporant una nova obra que substituirà l’anterior generant un procés de rotació i renovació que anirà enriquint el discurs del Museu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada