dijous, 11 d’abril del 2013

INAUGURADA LA MOSTRA "REGINA OPISSO. L'imaginari femení a la postal modernista" 

Entre els anys 1917 i 1923 l’escriptora Regina Opisso es va dedicar a col·leccionar postals que prèviament havia seleccionat i enviat a personalitats de l'època. Les postals li eren retornades amb dedicatòries i signatures de polítics, músics, actors, artistes... creant un conjunt d’alt interès històric i artístic. Actualment aquesta col.lecció pertany als seus descendents, residents a Cerdanyola, i que l’han deixat al Museu d'Art (MAC) per exposar-la.

El MAC ja fa temps que intenta donar llum i veu a dones artistes ocultes, sovint a partir del seu propi fons. Ara arriba a les nostres mans aquesta col·lecció de postals de Regina Opisso, i la voluntat d'exposar-les respon a les mateixes idees de reivindicar el paper femení a la societat del seu moment a partir d’aquest mosaic. Amb aquests petits fragments de paper, que perfectament podrien passar inadvertits, Regina Opisso està trencant d'alguna manera fronteres i creant ella mateixa petites produccions artístiques, amb una actitud estètica ben contemporània, amb una actitud que sembla avançar el mail art dels dadaistes i artistes conceptuals. Ella selecciona les postals segons les il·lustracions i el contingut, i les envia a aquells que admira. Aquesta voluntat s'aprecia quan gires les postals: només hi apareix, amb veu educada, una petita frase que demana que només s'escrigui per la part il·lustrada. La postal és un tot, i com a tal, existeix només quan es combinen imatge i text. 

L’exposició es va inaugurar el passat 8 de maig, Dia Internacional de la Dona Treballadora i es podrà veure al MAC fins el 12 de maig.
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada