divendres, 10 de gener del 2014

L’exposició "Ismael Smith gravador" finalitza la seva itinerància al MAC

Després d’itinerar per 8 museus de la Xarxa de la Diputació de Barcelona, el fons de gravats d’Ismael Smith del Museu d’Art de Cerdanyola (MAC) finalitza la seva itinerància. Aquesta exposició, comissariada pel MAC i amb el suport de la Diputació de Barcelona, es va inaugurar finalment al MAC el passat 11 de desembre i es podrà visitar fins el 23 de febrer d'enguany.

Ismael Smith i Marí (Barcelona, 1886 – White Plains, Nova York, 1972) va desenvolupar una intensa activitat en el camp del gravat. Smith realitzava personalment els gravats i va excel·lir en la tècnica de l’aiguafort. L’artista il·luminava posteriorment algunes de les peces. La realització dels ex-libris, tècnica que va aprendre d’Alexandre de Riquer, mereix una especial menció. La mostra aplega un conjunt significatiu dels gravats de l’artista, que van del 1909 als anys vint. Són obres realitzades a Barcelona, Cerdanyola, París, Madrid, Sevilla, Londres i Nova York. 

El fons de gravats del MAC prové de la donació d’Enrique García-Herráiz.

L’acte d’inauguració va comptar amb un tast de música de l’època i una visita guiada a càrrec del comissari de la mostra.

Com a un dels actes paral·lels a l’exposició i dins del programa de tallers per a tots el públics “Laboratoris d’Art” el MAC vam dur a terme el diumenge 15 un taller de gravat experimental dirigit per l’artista gravador Alfons Forrellad i adaptat a persones cegues.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada