dimecres, 9 d’abril del 2014

Dones i poesia

Al MAC vam voler commemorar el Dia Mundial de la Poesia d'una manera especial. El 27 de març vam gaudir de la presència de la Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, i del poeta Màrius Sampere.


Laura Borràs ens va fer una xerrada al voltat de "Llegir l'escultura", aprofitant l'exposició "Dones de Pau" de Josep M Camí, que tenim a l'Espai Arc fins el 30 d'abril. Aquesta petita exposició s'havia inaugurat e el marc del Dia Internacional de la Dona Treballadora, ja que està dedicada a les dones que al llarg de la història han guanyat el Premi Nobel de la Pau. La Laura va fer una lectura personal de la mostra, ja que manté una amistat amb l'autor, que també era present a l'acte, i va seguir el seu procés de creació.


 El lligam entre dona i poesia va venir després, quan el poeta Màrius Sampere va llegir personalment alguns dels seus poemes dedicats a la dona, algun dels quals semblava escrit expressament per a la mostra de Josep M Camí. Va ser el moment més intens i emotiu amb què es va cloure aquest petit acte d'homenatge a la dona entre les escultures de Camí i la poesia de Sampere.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada