dimecres, 29 d’octubre del 2014

Tallers familiars: cianotípia





El diumenge 12 d’octubre als "Tallers familiars" del MAC vam treballar una tècnica fotogràfica experimental sense camera al mateix museu. L'activitat va estar guiada per Susanna Aranda, mestra de l'Escola d'Art de l'Ateneu i responsable dels tallers didàctics del museu.

La fotografia ha estat un tema que al MAC hem tractat diverses vegades però a un nivell més artístic i professional, aquest cop es tractava d'acostar el gran públic, a través d'una activitat lúdica, a l'experimentació de tècniques vinculades a l'origen d'aquesta disciplina.



El taller consistia a col·locar diferents elements relacionats amb el museu i el modernisme (especialment els animalons i els motius vegetals que apareixen als vitralls) sobre una superfície impregnada de líquid fotosensible. Aquest químic reacciona amb la llum solar plasmant les imatges i objectes col·locats sobre el paper en tons blau cian.




L'activitat era gratuïta i adreçada a tots els públics, especialment al familiar, adults i infants a partir de sis anys, a qui se solen dirigir les activitats del MAC que incloem dins del programa "Tallers familiars" que tenen lloc alguns diumenges al matí.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada