dijous, 15 de gener del 2015

La nissaga Serra de ceràmica artística arriba al museu





El 12 de desembre, juntament amb la dedicada a Goya, vam obrir al públic també una petita mostra dedicada a la ceràmica Serra.

L’exposició Ceràmica Serra. Una nissaga d’artistes va ser inaugurada per Jordi Serra, fill de Josep Serra Abella i tercer relleu generacional de la nissaga, va mostrar la seva satisfacció per poder reunir en una sala petita una obra molt gran, amb les peces que va començar a crear el seu avi, Antoni Serra Fiter, el primer que aborda la ceràmica des d’una vessant de creació artística, essent mestre d’en Joan Miró i inculcant aquesta passió als seus fills.



La consideració de la ceràmica com a creació artística fa que hi hagi molt poques peces, ja que es buscava la sèrie limitada i la peça única per donar-li més valor. Antoni Serra va treballar amb els grans artistes de la seva època, entre els quals Ismael Smith, estretament vinculat a Cerdanyola. Antoni Serra treballava la porcellana, en el marc del modernisme, molt lligada a la decoració intimista que acompanya el mobiliari de l’època.

La següent generació, els fills d'Antoni Serra Fiter: Antoni, (1905-85), Josep (1906-89) i Enric (1908-86) Serra Abella, encetarà una altra etapa, amb una continuïtat respecte a l'obra del pare, però amb una orientació completament nova. En primer lloc, es funda i consolida l'empresa familiar Can Serra, a Cornellà, com a obrador de productes ceràmics que perdura fins el dia d'avui i que es podrà visitar com activitat paral·lela a l’exposició.

L'exposició estarà oberta al públic fins el 28 de febrer. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada