divendres, 11 de març del 2016

En marxa el nou cicle de música de cambra!

La regidora de Cultura, Elvi Vila, remarca que l'objectiu del Cicle de Música de Cambra, que arriba a la quarta edició, és acostar la música a un públic familiar canviant el concepte popular de la música de cambra amb obertura de mires més enllà de la música clàssica per oferir també actuacions pop o jazzístiques.

Qu4rt Pr1mera, els protagonistes del primer concert del cicle, formació liderada per Pere Jou, va començar a actuar en salons de cases particulars buscant la intimitat i tenint com a resultat la gravació del seu primer disc, El món en un cafè, buscant reflectir aquells primers concerts. El segon disc de la banda, Pel·lícules, volia ampliar el repertori de sons de la banda amb textures desconegudes entre l’electrònica, el folk i la banda sonora. Neurones a la punta d’un Iceberg és el tercer i recent disc de Qu4rt Pr1mera, un treball vitalista que reclama la voluntat d'aprofitar el present. Temes com Tot va bé serien els exponents d'aquesta nova etapa que Pere Jou va dur al al MAC el 21 de febrer en un concert acústic retrobant l'esperit intimista dels seus inicis.

La segona jornada del cicle de música de cambra, el 12 de març a partir de les 17.45 hores, es dedicarà a la memòria del compositor cerdanyolenc Jordi Morral en el cinquè aniversari de la seva mort. Serà amb una tarda dedicada a la música de piano i veu que agermana Morral amb Franz Schubert i alternarà peces dels dos músics. Aquesta Schubertíada tindrà tres parts diferenciades i comptarà amb la participació dels cantants Marta Carrillo, Antonio Fajardo, Ulrike Haller i Núria Morral acompanyats al piano per Pere-Mateu Xiberta, però també amb artistes d'altres disciplines en el que vol ser un dia dedicat als sentits.Així, les tres parts de la Schubertíada tindran com a complement de la música una exhibició d'altres arts. La primera part, Devoció, comptarà amb la pintura de Piotr Perski que pintarà un quadre que posteriorment es podrà visitar al Museu d'Art mentre s'interpretaran temes de Schubert com Der Lindenbaum, An die Musik, Ave Maria i de Jordi Morral, com Capvespre al camp. La segona part, Malenconia, es composarà amb peces musicals com Der Tod und das Mädchen, Gute Nacht, Gretchen am Spinrade, Salveu-me els ulls o Retorn a Catalunya que reflexionaran sobre el dolor, la mort o el fer la vida caminant i tindrà la participació del videoartista Tete Ruiz.  Aquesta segona part començarà a les 19 hores i el tercer capítol de la Schubertíada al MAC, sota el nom de Festa, contindrà  cançons més lluminoses dels dos autors, com Das Wanderm Die Forelle, Niu de flames o Sant Iscle de Les Feixes, i oferirà també l'actuació de la ballarina de dansa contemporània Paz Jiménez.

La tercera sessió del Cicle de Música de Cambra, el 13 de març a les 12 hores, comptarà amb l'actuació de Wom Trio, una formació femenina on conflueixen diferents estils com el jazz, la bossanova, el soul o el pop a través d’arranjaments propis. Clara Luna, Laia Fortià i Gemma Abrié toquen el piano, el contrabaix i la bateria, respectivament, però també canten les tres en una proposta atrevida i carregada de sensibilitat en què els clàssics del pop i el rock també tenen cabuda.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada