dijous, 13 d’abril del 2017

Ja som a la Xarxa de Museus d'Art de Catalunya!




Des d’aquest mes d’abril el Museu d’Art de Cerdanyola s’integra com a membre de ple dret a la Xarxa de Museus d’Art deCatalunya (XMAC) que aplega els 16 museus d’art més rellevants del país.

El Pla de Museus de Catalunya contempla l’ordenació dels museus registrats en quatre grans “constel·lacions de centres” o xarxes temàtiques. En aquest sentit, el Pla preveu que el Museu Nacional d’Art de Catalunya sigui el centre de capçalera que articula els museus d’art amb un esperit de complementarietat i de col·laboració entre ells.

La Xarxa dels Museus d’Art neix amb l’objectiu de desenvolupar serveis, projectes i activitats conjunts, per aconseguir entre tots els museus que la conformen una major projecció social, turística i científica. Els objectius principals de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya són la millora en la documentació, coneixement i accessibilitat de les seves col·leccions, i el desplegament de programes de treball conjunts, dins del respecte de la missió específica de cada museu. El treball d’interrelació d’aquesta xarxa ha de potenciar la tasca que aquests centres tenen en la dinamització cultural del seu entorn, obtenir més rendiment dels recursos amb els que compten els museus territorials, disposar d’un lideratge artístic i conceptual que els permeti incrementar el grau d’exigència i actuar com a aparador de la creació i els artistes del seu territori.

Els primers beneficis de l’entrada del Museu d’Art de Cerdanyola a l’XMAC seran perceptibles d’aquí  ben poc. Ja s’han començat a vehicular donacions, com ara la d’un moble modernista amb vitrall cloisonné. També està previst que el MAC pugui rebre el dipòsit d’obres de Josep de Togores que es troben al fons del MNAC i que complementaran la sala dedicada a l’artista cerdanyolenc. Per altra banda, el Museu Nacional té previst inaugurar el mes de juny una gran retrospectiva dedicada a Ismael Smith comptant amb la col·laboració del MAC que cedirà una vintena de peces i coordinarà un programa conjunt d’activitats. El museu serà també visible a l’aplicatiu MIRADOR que localitza als museus de la xarxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada