dimecres, 20 de desembre de 2017

Cinquena edició del Nit Lab MAC


La nit del 27 d'octubre, lligada a la festivitat de Tots Sants, va tenir lloc la cinquena edició del Nit Lab MAC - Tancats al Museu, una activitat pensada per fomentar la creació literària i artística adreçada a joves escriptors i il.lustradors de la ciutat.

Igual que en anys anteriors, es tractava d'una vetllada de misteri que barreja la literatura i la il.lustració amb la tradició de Tots Sants, on hi col.laborem diversos tècnics dels Serveis de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Cerdanyola i que forma part del programa de joves del MAC.

Enguany va augmentar el nombre d’inscrits. Un grup de 20 estudiants d’entre 15 i 21 anys va visitar el MAC a dos quarts de nou del vespre i els tècnics del museu els vam apropar a la figura a determinades obres de l'exposició permanent i que amaguen algun misteri. Es tractava d'introduir els joves la temàtica de Tot Sants per construir i il.lustrar històries de ficció. 

Seguidament, el grup va visitar, ja en plena nit, els jardins de Ca n’Ortadó, on els companys de Fantosfreak els van fer una rebuda sorpresa amb diversos ensurts. 

De nou al MAC, en Kevin (personatge-actor del MAC), els va narrar el conte Cabeza de pato, originalment il.lustrat per Ismael Smith el 1917, tot aprofitant la mostra d’Ivonne Navarro (Cabeza de pato i altres rebel.lies) que estava exposada a l’Espai Arc del museu.Després de sopar, els joves es van dividir en tres grups d'escriptors i un d'il.lustradors. Igual que en els anys anteriors, van partir amb la guia d’un escriptor. Els relats s’escrivien en línia durant la nit i es penjaven a la web de literatura Quatre Ratlles. L'activitat artisticoliteraria es va estendre fins passades les 2 de la matinada, temps durant el qual cada grup va anar construïnt un relat i els il.lustradors els anaven seguint i fent els seus esbossos.

Els guanyadors del Nit Lab van ser Marc López Plaza, millor il·lustració, i la Jaily Carretero, Javier del Río,Carme López i Assumpta Rodríguez pel text col·lectiu Lluna de sang.

Els premis del Nit Lab van ser lliurats al MAC el 17 novembre dins de la nit dels Premis Literaris de la UAB i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. Els relats i il.lustracions han estat publicats i es disposa de la versió en pdf gratuïta.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada