divendres, 8 d’abril del 2011

Inaugurat el mòdul "La mirada tàctil"


Des del passat 24 de març, el MAC compta amb el mòdul sensorial "La mirada tàctil. L'art del vitrall", un espai tàctil i visual que enriqueix l'exposició permanent i facilita els continguts a tothom, especialment adaptat per aquells visitants amb discapacitat visual, ceguesa o mobilitat reduïda. El programa La mirada tàctil està impulsat per l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa de Museus Locals.
El MAC és el segon museu de la ciutat que disposa d’un mòdul d'aquestes característiques. En aquest cas, s'ha triat l'art del vitrall emplomat com element d'interpretació tàctil, ja que els vitralls modernistes de l'antiga Torre Evarist López són l'estrella indiscutible del museu. El mòdul, a partir d'eines i de diferents fases de producció d'un vitrall, permetrà entendre una tècnica que es remunta a l'Edat Mitjana però que va assolir una gran difusió i excel·lència en temps del modernisme.
El mòdul ve a sumar-se a la tasca iniciada pel MAC des de la seva inauguració vers les persones amb discapacitat visual, que ja comptava amb els textos de sala en braille.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada