dijous, 3 de novembre del 2011

"Wood Type Blues" d'America Sánchez, nova exposició temporal



La interacció del Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) amb el Festival de Blues ve de llarg, artistes de renom han fet el cartell, l'original del qual passa a formar part del fons del museu i enguany tenim el privilegi de comptar amb l'artista AMERICA SANCHEZ.


Paral.lelament al Festival, el dimarts 27 d'octubre es va inaugurarar a la sala temporal del MAC  l'exposició "Wood type blues, collage d'America Sánchez", que es podrà veure fins el 20 de novembre. A partir de diferents fragments de cartells tipogràfics recollits al Mar de Plata, América Sánchez (Buenos Aires, 1939) presenta una sèrie de collage que enllaça amb la seva faceta de reconegut dissenyador gràfic. La mostra també inclou, com és habitual, l'obra original del cartell del festival d'aquest any.


America Sanchez és el nom utilitzat, en homenatge a la seva mare, pel dissenyador gràfic i dibuixant argentí, instal·lat a Barcelona, Juan Carlos Pérez Sánchez, nascut a Buenos Aires el 1939. Tot i que ja començà la seva carrera de grafista a l'Argentina a principis dels anys seixanta, dins un estil modern i amb influències del pop-art, ha estat a Catalunya, des del 1965, on ha desenvolupat la seva llarga tasca professional. Ha fet cartells, logotips i campanyes publicitàries per a les marques Vieta, Vinçon, la Caixa, Torraspapel, Cerveses Moritz, i per a l'escola EINA, el Col·legi d'Arquitectes, la Generalitat de Catalunya, la candidatura Olímpica de Barcelona, el Futbol Club Barcelona, el ran Teatre del Liceu, el Festival Grec,  l'Ajuntament de Barcelona, la Mercè, el Tricicle, el Casal Lambda, entre moltes altres institucions. El 2010 va estar el responsable del redisseny de Vilaweb. El seu estil s'aparta del racionalisme d'origen bauhausià i busca molt sovint el toc irònic amb molt d'enginy. És autor del llibre, bàsicament fotogràfic, Barcelona gráfica. Va donar els originals dels seus cartells a la Biblioteca de Catalunya, que publicà sobre la seva obra el llibre 202 cartells America Sanchez (2006). Ha obtingut el premi Laus en sis ocasions, així com el Premio Nacional de Diseño de 1992, i el Ciutat de Barcelona de 2001.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada