dimecres, 25 de setembre del 2013

Els "Ecos de Carles Buïgas" de Tom Carr

Aquesta exposició forma dels actes del IV aniversari del museu, i la vam inaugurar el passat 13 de setembre amb una gran afluència de públic, gairebé 130 persones.

Carles Buïgas, el mag de la llum i l'aigua, és un dels grans noms de l'art lligat a Cerdanyola, ciutat on va passar els seus últims anys i és enterrat. L'enginyer és conegut per haver dissenyat la il·luminació del Palau Nacional de Barcelona, actual seu del Museu Nacional d'Art de Catalunya, i del recinte de l'Exposició Internacional de Barcelona de 1929, però molt especialment la  Font Màgica de Montjuïc.


 Al MAC hi ha un espai dedicat a Buigas de forma permanent, però ara li retem homenatge amb una mostra temporal, la del catalano-nordamericà Tom Carr. Ecos de Buïgas és el títol d'aquest diàleg en què, sense utilitzar l'aigua, Carr ens convida a un joc de llum i formes que esdevenen festival de colors i siluetes que ens recorden l'imaginari de l'enginyer cerdanyolenc.

L'exposició es completa amb una isntal.lació al jardí i amb una clucada d'ull al ciutadà, que l'ha de fer seu. Un equip artístic format per Carr, Victor Valentín i els seus alumnes Massimiliano Moro i Lourdes Santandreu Planas, proposen un subtil joc de llums i ombres amb Les dames de Cerdanyola com a protagonistes d'una ambientació que crida al misteri.

Però el que segur que serà més participat serà la gegantina ombra xinesca que ens proposa l'equip d'artistes. Una llum, que es mantindrà un cop l'exposició resti tancada, ens convida a mostrar la nostra fantasia amb ombres visibles des de la plaça de l'Abat Oliba. Els infants ja s'han fet seu aquest aparador de la imaginació, obert quan la llum del dia es pon.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada