dimecres, 28 de maig del 2014

Dia Internacional de la Dansa

 
 
El dimarts 29 d’abril se celebrava el Dia Internacional de la Dansa que a Cerdanyola va comptar amb un espectacle de dansa contemporània a la sala d'actes del MAC, a les 20h. Aquesta activitat s'emmarca en la política del museu de donar pas a les arts escèniques com a part habitual del programa, d'una banda perquè partim d'un concepte ampli de les activitats artístiques i d'una altra perquè entronquen amb la pròpia història de l'edifici (primer Teatre-Casino dels estiuejants).
La Tomba dei Giganti és el títol d’una performance en la que es combina diàleg amb moviment i espai gràcies a la conjunció dels artistes Anna Rubirola i Oriol Roca. Vam optar per aquesta proposta perquè essent de petit format lligava molt bé amb l'espai i, alhora, es vincula al nostre programa d'art contemporani.

El projecte sva sorgir l'any 2010 quan el músic Oriol Roca proposa a la ballarina Anna Rubirola reinterpretar el disc La Tomba dei Giganti (solo bateria d'Oriol Roca gravat el 2009). Des de llavors han presentat la performance site specific a festivals com MIAU o BOUESIA, entre d'altres.

Segons el propi músic, “la música enregistrada en aquest disc evoca una època passada, on el món era encara un lloc deshabitat, on els sons eren sempre nous i ningú els havia sentit mai abans, on algú es va adonar que combinant-los en sortia quelcom de nou: la música, i que els poders d'aquesta podien arribar a fer moure les persones. Després d'una vida viscuda intensament, aquest algú torna amb els seus per compartir allò que ha vist i ha après, i és mereixedor del més profund descans.”

Anna Rubirola ja havia treballat anteriorment al MAC en l'espectacle Big Bouncers el passat 8 de juny. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada