dimarts, 26 d’agost del 2014

Mirant el futur. Un museu 2.0 i més!


Amb els anys, les estratègies de comunicació de les institucions han canviat, com han canviat les necessitats del públic i a mesura que han anat avançant les noves tecnologies. El Museu d’Art de Cerdanyola (MAC), des de la seva fundació el 2009, hem anat introduïnt noves eines de comunicació amb els nostres usuaris. Aquí us expliquem les més importants i us hi posem els enllaços per si ens hi voleu seguir.


 Una de les primeres eines que vam crear va ser un grup a Facebook  que actualment té inscrits uns 600 membres. Facebook és una bona eina que permet mantenir actualitzada la informació sobre les novetats i activitats que fa el MAC.

A falta de pàgina web pròpia, mantenim un espai dins de la web municipal (www.cerdanyola.cat/mac), que aviat serà actualitzada i els museus de la ciutat disposarem d'una web personalitzada. Tot i això, la web, a diferència d’altres mitjans, no permet la interacció amb els usuaris i sol funcionar més aviat com un punt d’informació general i carta de presentació i contacte. Darrerament hi hem afegit un recurs que en sembla interessant, en creat un espai on els usuaris us pugueu descarregar el material imprès en pdf de què disposem.


L’altra eina important és el bloc on sou ara, on es van recollint les activitats i notícies del MAC i que ha anat deixant constància de la tasca del museu des del 2009. Actualment té una trentena de seguidors.

Igualment disposem d’un espai a Flickr on hem anat creant un petit banc d’imatges i on també hi ha un espai en el qual els usuaris poden interactuar compartint les seves imatges del museu (http://www.flickr.com/groups/macerdanyola). Darrerament ens hem obert també a la plataforma Pinterest i a Instagram amb el grup #maccerdanyola. Les tres venen a complementar els àlbums d'imatges que vam iniciar a Picasa i afavoreixen la interacció amb els usuaris d'una manera més dinàmica.

Una de les darreres novetats ha estat la introducció de Twitter a través de l’Ajuntament de Cerdanyola (#MACdv), que ens permet fer arribar informació en temps real.

Un element de difusió alternatiu són les plataformes turístiques. El MAC de moment som a dues de les més importants: TripAdvisor i Minube, on els usuaris poden introduir les seves valoracions i alhora ens acosta a d'altres serveis propers com ara restaurants i hotels. Sui encara no ho heu fet, podeu accedir-hi i deixar els vostres comentaris.

 
Les noves tecnologies són un repte que no s’atura, i els nous projectes en què estem treballant, més enllà de la web, són la introducció dels codis QR (a la sala temporal ja podeu consultar informació d'algunes peces) i la futura elaboració d’una App per a dispositius mòbils. L’objectiu a no perdre de vista és sempre el millorar la difusió del MAC, arribar a nous usuaris i mantenir millor el contacte amb el públic fidel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada