dimarts, 23 de setembre del 2014

L'olor de Cerdanyola i l'art sensorial




En el marc del 5è aniversari del MAC, el 19 de setembre vam inaugurar l'exposició temporal Olor de Cerdanyola. Percepcions olfactives de la colección olorVISUAL, una exposició singular per la tesi que hi ha al darrere. La situació, la història i el tarannà del municipi de Cerdanyola del Vallès han donat lloc a quatre notes olfactives, cadascuna d’elles relacionada amb un color: conífera, en representació de la serra de Collserola, on s’ubica la població; floral per evocar la burgesia i l’època del modernisme; química-metàl·lica per a la indústria i el desenvolupament tecnològic dels anys seixanta, i pólvores, que es relacionen amb la universitat, la recerca i el coneixement, molt més presents a Cerdanyola a partir de la creació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Cada nota olfactiva s’il·lustra amb una selecció d’obres de la colección olorVISUAL, obres que estan associades a cadascuna d’aquestes quatre olors. Així, es configura una innovadora i singular mirada al nostre territori a través de la vista i de l’olfacte i, a més, es proposa reflexionar sobre quines són les olors de la ciutat. 

A l’exposició -que tindrem fins el 7 de desembre- es podren veure 37 obres d’artistes com ara Juan Bufill, Ángel Vergara, Nikolaus Moser i Pauline Fondevila, provinents de la col·lecció d’art contemporani colección olorVISUAL propietat del creador d’essències i perfumista Ernesto Ventós. 

A la inauguració, presididida per l'alcaldessa de Cerdanyola i els responsables de l'exposició, van assistir 120 persones.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada