divendres, 10 d’abril del 2015

"Joies d'escultor", petita mostra itinerant

Es tracta d’una petita mostra de joies d’escultors catalans de principis de segle XX, com Manolo Hugué, Pau Gargallo, Ismael Smith i Pablo Picasso. L’exposició s'ha dut a terme gràcies a la col·laboració entre la Fundació Joan Abelló, de Mollet del Vallès, Thermàlia, de Caldes de Montbui, la Fundació Palau de Caldes d’Estrac i el Museu d’Art de Cerdanyola, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

A l’acte de presentació, el 9 d'abril, els directors dels museus que han participat i on posteriorment també s’exposarà, van oferir una breu explicació sobre els artistes representats i una visita guiada per la mostra. El MAC hi aporta els dos anells de plata d'Ismael Smith que formen part del museu i que habitualment s'exposen a la sala permanent.


Joies d’escultor ha estat comissariada des del MAC i forma part del programa Coincidències Insòlites de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació.
Les Coincidències Insòlites són un programa a través del qual els museus participants posen en diàleg dues o més peces del seu fons per establir un vincle de tipus simbòlic, estètic o conceptual. Aquesta proposta permet reflexionar sobre els objectes, els esdeveniments, els museus i els municipis, i a nivell general, sobre les relacions i punts de contacte que existeixen en un patrimoni cultural local que ens és comú.Les joies estaran exposades al MAC fins al 31 de maig. Posteriorment, es podran visitar al Museu Abelló de Mollet del Vallès, del 4 de juny al 6 de setembre; al Thermalia. Museu de Caldes de Montbui, del 10 de setembre al 30 d'octubre; i a la Fundació Palau, del 5 de novembre al 17 de desembre.


ADDENDA:

L'exposició va comptat amb una activitat complementària el 22 d'abril amb la  la conferència “La ciutat enjoiada”, a càrrec de Teresa Maria Sala, professora del Departament d’Art de la Universitat de Barcelona. L’acte va girar entorn les joies del Modernisme. Sala va abordar l’esplendor de la joieria modernista, tot establint paral·lelismes amb l’arquitectura i l’interiorisme d’una època que troba l’ideal en el concepte d’art total. Sala és professora Titular d’Història de l’Art Modern i Contemporani de la Universitat de Barcelona i Doctora per la Universitat de Barcelona, a més d’especialista en art dels segles XIX-XX.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada