dilluns, 23 de març del 2015

Inaugurada l'exposició "Art en trànsit"


El dimecres 18 de març vam inaugurar a les sales d'exposició temporal la mostra «Art en trànsit», que reuneix una selecció d’obres procedents de la Col·lecció del Centre d’Art la Panera: una col·lecció pública iniciada per l’Ajuntament de Lleida el 1997, a partir de la convocatòria de la Biennal d’Art Leandre Cristòfol. Amb aquest certamen s’ha procurat analitzar bianualment la situació de l’art contemporani català i espanyol, i al mateix temps s’han realitzat diferents adquisicions que permeten copsar els diferents camins que han seguit les arts visuals contemporànies des de principis dels anys noranta fins a l’actualitat.

La tria d’artistes i obres se centra en el fet que vivim en un món canviant i en trànsit continu, on les conviccions d’ahir són les incerteses d’avui, i on les veritats irrefutables del passat han perdut solidesa i credibilitat. Són artistes fills de la modernitat i, per extensió, de la postmodernitat. Amb la intenció de fer més intel·ligible la complexitat, l’exposició es condueix des del subjecte i el gènere fins a marcs conceptuals més amplis, com ara l’espai públic i els moviments migratoris, i finalitza amb la revisió de la història i l’emergència de conflictes.

Els artistes participants a «Art en trànsit» són: Antoni Abad, Juan Pablo Ballester, Susana Casares, Izaskun Chinchilla, Santiago Cirugeda, Javier Codesal, Carles Congost, Democracia, Patricia Esquivias, Alicia Framis, Valeriano López, Javier Peñafiel, Josu Rekalde, Francesc Ruiz, Belén Uriel i Oriol Vilanova.


L'exposició comença la seva itinerància a Cerdanyola, on hi serà fins el 10 de maig de 2015, i després circularà per diversos museus de Catalunya. 


 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada