dijous, 11 de juny del 2015

Nova exposició: Baldomer Gili Roig i la fotografia


Baldomer Gili Roig (1873-1926) és conegut principalment per la seva trajectòria com a pintor, encara que també es va dedicar a la docència artística, el teatre o a la fotografia. Sens dubte, aquesta última és la més desconeguda i encara que l'artista va utilitzar aquesta tècnica amb caràcter amateur, la seva producció fotogràfica es presenta avui en dia com un element fonamental a tenir en compte a l'hora de valorar el seu llegat artístic. A l'igual que molts altres creadors del pas de segle, Gili Roig va utilitzar de forma regular la fotografia com a tècnica auxiliar per al seu propi treball com a pintor i il·lustrador, però més enllà d'aquest ús instrumental, també va dedicar-se amb intensitat a la creació fotogràfica en un sentit ampli, malgrat que sempre restringit als seus interessos personals i a l'àmbit domèstic.

Aquesta exposició produïda pel Museu d’Art Jaume Morera de Lleida ens permet conèixer totes les cares de la seva producció fotogràfica a partir d'una selecció representativa de les seves millors instantànies, que provenen de les donacions de les famílies Gili Vidal i Giró Gili, les quals inclouen un fons de més de 1.200 plaques de vidre preses per l'artista (Llegat Dolors Moros).El 29 de maig vam inaugurar aquesta exposició a la sala temporal, i la tindrem al MAC fins el 31 de juliol. A l'acte inaugural vam comptar amb la presència del director del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida i del comissari de l'exposició, que va fer als assistents una visita guiada.

Tant el tríptic com el catàleg d'aquesta exposició es poden descarregar en format pdf a la nostra pàgina a ISSUU.

L'exposició es complementarà el 18 de juny amb una conferència pràctica del fotògraf Jordi Puig titulada "El procés com a obra".Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada