dijous, 22 d’octubre del 2015

LUJAN “10 fotos d'aigua i una galleda"Dins del cicle Territoris observats, Vicenç Altaió presenta l'exposició "10 fotos d'aigua i una galleda" de Lujan . El projecte el conformen diferents imatges que ens conviden a apropar-nos a la pell del territori  i descobrir el seu interior:  fotografies, properes a l'abstracció, de superfícies amb aigua, des del riu Sec a rius d'alta muntanya , des del mar a racons on l'aigua resta immòbil . Obres que ens parlen d'energies i realitats amagades darrera la superfície, totes elles insinuades  a partir d'aquesta mirada diferent per propera.

El passat 2 d'octubre vam inaugurar aquesta petita, mostra que es podrà visitar a la planta baixa del MAC fins el 31 de desembre. A més a més de l'autor, en la inauguració ens van acompanyar Vicenç Altaió i Fina Duran.

Lujan (Xavier Roca) es presenta com un fotògraf de paisatge interessat en trobar les harmonies que hi ha en les petites coses, com en la sèrie de fotos de la riera de Sant Cugat, però també busca la pell i els patrons de la natura, com en la foto més gran d'un riu, i ara mateix comença a endinsar-se en el mar, com s'apunta a la projecció d'aigua en moviment de bucle.

El poeta, assatgista i traficant d'idees en les fronteres de l'art, Vicenç Altaió, autor del text que acompanya l'exposició, va explicar que ja coneixia a Xavier Roca per qüestions professionals, però desconeixia el seu vessant com Lujan, fins que va veure projectades les imatges de l'exposició a casa seva i va quedar meravellat per la seva transcendència. Altaió va esmentar el De rerum natura de Lucreci per referir-se a les imatges de Lujan, algú que observa la naturalesa amb mirada científica i l'ordena, descobrint dins d'aquest ordre que hi ha un coneixement, i aquest coneixement del que ens parla la naturalesa és el llibre obert de nosaltres mateixos. Així, les nostres idees, les imatges que tenim d'una realitat fixa, són imatges que es desprenen de nosaltres i voleien.


La comissària Territoris observats, Fina Duran, explicava que aquesta mostra tanca un cicle -al MAC- concebut amb la idea de mirar, percebre i conèixer l'entorn d'una manera diferent, a través de la mirada de diversos artistes. Lujan s'apropa a l'aigua per mostrar el que es pot veure si mirem més enllà de la superfície.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada