dilluns, 9 de novembre de 2015

3a edició del NIT LAB MAC. TANCATS AL MUSEUCom ja és tradició, la nit del 30 d'octubre, lligada a la festivitat de Tots Sants, va tenir lloc la tercera edició del Nit Lab MAC - Tancats al Museu, una activitat pensada per fomentar la creació literària i artística adreçada a joves escriptors i il.lustradors de la ciutat.


Igual que en anys anteriors, es tractava d'una vetllada de misteri que barreja la literatura i la il.lustració amb la tradició de Tots Sants, on hi col.laborem diversos tècnics dels Serveis de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Cerdanyola i on el MAC s'implica molt directament.


Un grup de tretze estudiants d’entre 15 i 20 anys va visitar el MAC a dos quarts de nou del vespre i els tècnics del museu els vam apropar a la figura a determinades obres de l'exposició permanent que fan referència a la mort. es tractava d'introduir els joves la temàtica de Tot Sants per construir i il.lustrar les històries de ficció. 

Seguidament, el grup va visitar, ja en plena nit, la masia de Ca n'Altimira, espai que ocupava l'antiga biblioteca, on els companys de Fantosfreak els van fer una rebuda sorpresa amb diversos ensurts. 


De nou al MAC i després d'aquests "estímuls" previs, els joves es van dividir en tres grups d'escriptors i un d'il.lustradores. Igual que l'any passat, van partir amb la guia d’un escriptor. Els relats s’escrivien en línia durant la nit i es penjaven a la web de literatura Quatre Ratlles

La frenètica activitat artisticoliteraria es va estendre fins a les 2 de la matinada.


Els guanyadors del Nit Lab van ser el relat Nit de portes obertes, a càrrec de les participants Ana Lin Estrada de la Parte Daniela Chávez Alarcón Alba Riera Retamero, i la il.lustradora Valeria Valdenegro Guzmán (de l'Institut Jaume Mimó).

Els premis del Nit Lab van ser lliurats al MAC el 5 novembre dins de la nit dels Premis Literaris de la UAB i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. Els relats i il.lustracions han estat publicats i aviat es disposarà de la versió en pdf gratuïta.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada