divendres, 17 de febrer del 2017

Fotollibres. Aquí i ara

Fotollibres. Aquí i ara és el títol de la nova exposició temporal que vam inaugurar al MAC el passat 10 de febrer amb la presència de la regidora de Cultura Elvi Vila i del comissari de l'exposició Pepe Font de Mora.

L'objectiu és apropar al públic el fenomen recent dels fotollibres i mostrar el canvi de paradigma que ha representat en la fotografia d'autor al nostre país, i ho fa de la mà de fotògrafs com Ricardo Cases, Cristina De Middel, Óscar Monzón, Aleix Plademunt, Simona Rota, Txema Salvans, Carlos Spottorno i Antonio M. Xoubanova, que exposen els seus treballs a la paret, acompanyats per una dotzena de fotollibres d'altres autors.

Un dels comissaris de l'exposició organitzada amb fons de la Fundació Foto Colectania, Pepe Font de Mora, va citar al fotògraf i teòric Joan Fontcuberta per explicar els fotollibres "per la necessitat dels fotògrafs d'anar més enllà d'epatar amb una sola imatge i construir llenguatge i narració". Font de Mora recorda que el boom de qualitat i quantitat dels fotollibres d'autors espanyols "correspon a una generació molt ben formada que davant la dificultat de trobar un accés a les sales d'exposicions busquen altres formats per fer arribar la seva obra al públic". A diferència dels llibres de fotografia dels autors dels anys 60, que eren projectes forjats des de la individualitat, "les noves generacions articulen els llibres com un treball en equip que ofereix un resultat únic".

L'exposició consta d'una selecció de vuit treballs presentats en paret al costat dels seus llibres i una dotzena de fotollibres més que pretenen ser un reflex de la varietat tant de gèneres fotogràfics com de col·lectius, dissenyadors, editorials i autors que protagonitzen l'auge del fotollibre.

Amb la seva exhibició al MAC, on es podrà veure fins el 13 d'abril, aquesta mostra finalitza la seva itinerància.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada