dimecres, 24 de gener del 2018

50 Ninots per Xavier Nogués



Obrim l'any 2018 amb l'exposició 50 ninots per Xavier Nogués, que mostra les il.lustracions publicades l'any 1922 per l'editorial Salvat-Papasseit d'un dels artistes més complets i singulars del noucentisme i gran amic de Josep de Togores.



La inauguració va tenir lloc el divendres 19 de gener i va estar presentada per Elvi Vila (regidora de Cultura), Engràcia Torrella (directora del Museu d’Art de Sabadell) i Txema Romero (director del MAC):



L'exposició mostra els dibuixos originals que formen part del fons del Museu d'Art de Sabadell i permet establir un diàleg amb la figura del pintor cerdanyolenc Josep de Togores a partir de la correspondència i dels llibres que formaren part de la biblioteca del pintor i que ara formen part del fons del MAC.



Nogués exemplifica el concepte d'artista total nascut al modernisme i assentat en l'excel·lència al noucentisme, centrat en la recuperació de les arts aplicades, totes aquelles considerades arts menors que es van fomentar i reivindicar des de l'Escola Superior de Bells Oficis.



Hi haurà una visita guiada a l'exposició 50 ninots  per Xavier Nogués el 18 de febrer a les 12 hores i una visita comentada amb un taller de demostració a càrrec del ninotaire Edu Català el 18 de març a les 12 hores. També hi haurà un taller familiar de creació de ninots mòbils a partir de les il·lustracions d'en Xavier Nogués l'11 de febrer a les 11.30 i 12.30 hores.


L'exposició es pot visitar fins el 8 d'abril.


1 comentari: