dimecres, 31 d’octubre de 2012

Dos anells d'Ismael Smith s'incorporen al fons del MAC


El Sr. Enrique García-Herráiz ha fet donació de dos anells de plata dissenyats pel peculiar artista català, situat a cavall entre el modernisme i el noucentisme, Ismael Smith.

El museu compta amb una sala dedicada a Smith i el 2007 ja va rebre una excepcional donació de més de 200 peces del Sr. Herráiz, un dels principals mecenes del MAC pel que fa a donacions.


Els dos anell estan realitzats en plata i són dos peces úniques modelades per Smith cap al 1906. Les obres es van poder veure el 2010 al MNAC a l'exposició Joies d'artista. Precisament Herráiz va fer en aquell moment la donació d'un anell al museu nacional. Els anells de Cerdanyola representen, per una banda unes roses, un dels motius decoratius i simbòlics més habituals del modernisme, i per l'altra, una parella besant-se mentre que una ma gegant agafa el cos de la dona. Aquest darrera peça enllaça amb l'obra escultòrica d'Smith, expressionista i decadent, i sovint, amb la presència amenaçant de la luxúria i la metamorfosi. El MAC conserva també una aquarel·la amb dissenys de joies de l'artista.

Amb motiu del 3r aniversari del museu, aquestes peces han estat incorporades a la sala que tenim dedicada a Ismael Smith a l'exposició permanent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada